Bestelprocedure

Zelf samengestelde (customized) producten

Bij MY OWN STYLE kan je zelf je schoenen, tas en/of een riem samenstellen tot jou unieke stijl. Dit doe je middels de customize module. In deze module kies je zelf het basisleer, de details zoals hengsels, tashangers, hakleer en zolen en gesp. Vervolgens kan je ervoor kiezen je zelf samengestelde product te ‘bewaren en matchen’ en kan je verder gaan met het samenstellen van andere producten, of direct toe te voegen aan je ‘shoppingbag’ en vervolgens naar onze kassa te gaan.

Accessoires

Je kan via onze website extra losse hengsels, gespen en tashangers kopen om je set in een handomdraai te veranderen. Voor deze producten geldt dat je ze kan ‘bewaren en matchen’ of direct via de ‘shoppingbag’ naar onze kassa gaan.

Betalen en verzenden

Eenmaal aangekomen bij de kassa, word je gevraagd om een verzendadres voor je bestelling op te geven. Je bestelling kan naar slechts een adres worden verzonden. We begrijpen dat er bij je bestelling cadeaus kunnen zijn die naar diverse andere adressen verzonden moeten worden. Om dergelijke bestellingen te plaatsen, dien je voor elk adres een aparte bestelling te plaatsen. Als je hierbij hulp nodig hebt, stuur dan een email naar info@myown-style.com. We nemen je bestelling dan graag in behandeling.

Je bestelling wordt verzonden zodra de betaling is goedgekeurd en het bezorg-/factuuradres is geverifieerd. Wij streven ernaar om de bestelling van onze accessoires binnen 48 uur te versturen. Voor de verzending van de customized producten geldt dat de verzending circa 2 weken na bestelling plaatsvindt.

MY OWN STYLE stuurt je een email als het door jou bestelde artikel/leer op dat moment helaas niet op voorraad is of wanneer de beschikbaarheid moet worden bevestigd.